Alla har vi nog någon gång fascinerats av både insekters och växters färgrikedom, dess utföranden och oförutsägbara kompositioner. Floristen och egna företagaren Linnea Persson har inte bara trollbundits av just detta utan även ställt om skärpan och därmed fått en helt ny värld att växa fram. Plötsligt talade hennes blommor i butiken och ute i naturen ett helt annat språk. Ett ekollon blev en insektskropp och vingar uppdagades i lönnens näsor. Alstromerians mönsterrika kronblad blev fjärilens vingar och gav anthuriumens blomkolv liv. Ett fantasifullt skapande tog form.

Fotografen Peter Ericsson kontaktades för att kunna föra projektet vidare. De båda har tidigare gjort uppdrag tillsammans i form av inredningsreportage till olika magasin, där Linnea stod för styling och Peter för foto.

Med Linneas unika design och Peters många år som kvalificerad fotograf, där kunskap att hantera ljuset i bilden och teknisk utrustning ligger i framkant, kunde varderas kompetenser sammanföras och realisera projektet.

Idag presenterar duon exklusiva Fine Art ”Giclée” printar som Peter Ericsson framställer i sin studio på olika konstnärsmaterial via utskriftsrippen Image print och Epson pigmenterat bläck för arkivbeständighet. I detta fall används Hahnemühle Bamboo 290g med 90% bambufiber.